Notícies

El RC Polo, campió de la Lliga Nacional

HOQUEI

L'equip barceloní recupera el títol tres anys després

El Real Club de Polo de Barcelona i la Reial Societat de Sant Sebastià són els nous campions de les Lligues Nacionals de Divisió d'Honor d'Hoquei a costa d'un Júnior de Sant Cugat subcampió en ambdues categories. En el cas dels barcelonins es tracta del seu dècim cinquè títol de lliga (l'últim datava de 2015), mentre que les donostiarres inscriuen el seu nom per primera vegada des de 2013. La Final-4 d'ambdues lligues va reunir al Reial Club de Polo de Barcelona als quatre millors equips amb una espectacular resposta del públic que va omplir les graderies del camp Eduardo Dualde malgrat la persistent pluja que havia caigut durant tot el cap de setmana a la ciutat comtal.

La final masculina va començar a decidir-se en el segon quart. Després d'uns primers 15 minuts de respecte mutu, Borja Llorens obria el marcador per al RC Polo en transformar un penal-corner. Encara que dos minuts després Nil García empatava a un, un altre penal corner transformat pel belga Max Plevennaux tornava a avançar als locals, que s'anaven al descans amb 2-1 al seu favor.

No hi va haver gols al tercer quart, marcat per la intensitat en les defenses. També molt intens va ser l’últim període, amb un Polo intentant ampliar el seu avantatge i un Junior aguantant els atacs locals. El Júnior va saber esperar la seva oportunitat i en l'últim minut Nil García va empatar a dos la final, que es va decidir en la loteria dels penals. En ella, el Polo va mantenir el cap més fred gràcies a l'enorme actuació del porter Mario Fernández i a l'encert de Max Plevennaux en transformar tres penals strokes xiulats per falta en l'acció del shoot-out

Al final, el RC Polo va confirmar la seva condició de favorit i es va fer amb la quinzena lliga de la seva història, i el seu capità, David Alegre, va ser designat millor jugador de la competició.